Upgrade naar de nieuwe Edge-browser of gebruik Chrome, Firefox of Safari om door te gaan. De ADI Global Distribution-site zal na 12 maart 2021 Internet Explorer niet meer ondersteunen. close button

Servers zijn cruciaal in de moderne samenleving. Geautomatiseerde en computergestuurde beveiligingssystemen bewaken en beschermen onze omgeving en slimme systemen in huizen zorgen zelf voor een comfortabele temperatuur en de juiste beveiliging, bijvoorbeeld met een inbraaksysteem. Al deze technologieën dienen op elk moment probleemloos te functioneren, en zijn afhankelijk van een stabiele stroomvoorziening, zelfs als de stroom uitvalt. Om dit te garanderen worden UPS- en noodstroomsystemen gebruikt. Om deze naadloos te laten werken als de stroom uitvalt, is een hoogwaardige, op batterijen gebaseerde back-up noodzakelijk. GS Yuasa, een van de grootste fabrikanten van accu's ter wereld, zorgt voor een ononderbroken en zeer betrouwbare stroomvoorziening.

Beveiligingssystemen zijn zo betrouwbaar als de back-up oplossing

Donkere herfstdagen zijn het hoogseizoen voor inbrekers. Als de stroom dan een keer uitvalt, kunnen ze ongehinderd binnendringen. Tenminste, als het inbraaksysteem geen back-up oplossing heeft. Tegelijkertijd is het in deze koude periode ook belangrijk dat toegangscontrolesystemen ononderbroken functioneren, zodat niemand in de kou hoeft te wachten, mocht de stroom een keer uitvallen. Hetzelfde geldt ook voor het betrouwbaar functioneren van brand- en rookmeldsystemen: de detectoren moeten ook tijdens een stroomuitval betrouwbaar rook melden om de veiligheid te garanderen. Daarom zijn beveiligings- of systeemrelevante technologie altijd uitgerust met een back-up oplossing. Deze werkt op batterijen of accu's.

Met de batterijseries NP VRLA (6V en 12V, 1,2 - 65Ah) met VdS-goedkeuring voor gebruik in alarm- en brandmeldsystemen, NPL VRLA (6V en 12V, 24 -130 Ah) en de RE VRLA (12V, 5 - 12Ah) zorgt GS Yuasa voor een stabiele stroomvoorziening voor onder andere alarm- en beveiligingstechnologie en rook- en brandmeldsystemen.

Ononderbroken stroomvoorziening (UPS):
Een redder in nood

Ook voor andere situaties is een ononderbroken stroomvoorziening zeer belangrijk. Bijvoorbeeld om bij een stroomuitval de weg uit een (vreemd) gebouw te kunnen vinden, of om niet in volledige duisternis komen te zitten als de lift blijft hangen. Hetzelfde geldt voor servers, die belangrijke gegevens bevatten, die bij een onderbroken stroomvoorziening verloren kunnen gaan. UPS-systemen overbruggen de tijd bij een stroomstoring totdat de back-up stroombron aanslaat en zorgen zo voor een ononderbroken stroomvoorziening. Ze reguleren ook stroomschommelingen in het netwerk en beschermen gevoelige apparaten tegen overspanning.

Deze UPS-systemen werken op speciale batterijen. Deze moeten voldoen aan hoge stabiliteitseisen, altijd onmiddellijk stroom leveren en ook lange stand-by fasen aankunnen zonder stroomverlies. Het is daarom belangrijk om kwaliteitsaccu's te kiezen, zoals die van GS YUASA met de lithium-ion accu's LIM30HL en LIM50EL (tot 11.000 cycli bij 100% ontlading), hoge laad- en ontlaadprestaties tot stromen van 600 A, geïntegreerde accubewaking (LIM50EL)), of de lood-zuur accu's SW280 VRLA of SWL VRLA (12V of 6V, lood-calciumrooster voor langere levensduur en snel herstel bij diepe ontlading).

close button