Upgrade naar de nieuwe Edge-browser of gebruik Chrome, Firefox of Safari om door te gaan. De ADI Global Distribution-site zal na 12 maart 2021 Internet Explorer niet meer ondersteunen. close button

Van energie tot materiaal, de afgelopen maanden zijn er bijna overal flinke prijsstijgingen geweest. Maar er zijn ook genoeg manieren om geld te besparen om ook in deze tijden winstgevend te blijven, zonder uw prijzen voor de klanten te verhogen. Hoe? Dat laten wij in onze tips hieronder weten!

1. Bespaar tijd door slim online te bestellen

Tijd is geld, en we hebben allemaal een drukke agenda. Daarom zijn we bij ADI continu bezig om de website nog verder te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de favorietenlijst, waarop u producten kun zetten die u vaker nodig hebt. In een paar kliks kunt u zo de juiste materialen terugvinden en bestellen, zonder lang te zoeken. Uiteraard is het ook mogelijk om snel en eenvoudig offertes om te zetten naar orders of oude orders opnieuw te bestellen.

2. Schakel het ADI projectenteam in

Het projectteam bij ADI is getraind om de juiste oplossing te vinden voor de eisen van uw klant. Laat ze weten aan welke eisen het systeem moet voldoen, en zij zoeken de juiste producten erbij. Daarbij kijkt het team naar wat er minimaal nodig is, welke alternatieven er zijn en welke systemen u kunt combineren om er zo voordelig mogelijk uit te komen. Daarnaast kan ADI materialen voor u op voorraad leggen zodra u de order bevestigt. Op die manier kunnen wij u een prijsgarantie geven, mochten de prijzen van bepaalde onderdelen stijgen nadat het project van start is gegaan. Zo kunt u ook een vaste prijs garanderen voor uw klant. Ons projectenteam adviseert u graag.

3. Maak gebruik van pre-configuratie

Nog een manier om tijd en geld te besparen is de ADI pre-configuratie service. Daarbij leveren we niet alleen de producten, maar zorgen we er ook voor dat alles alvast volledig geconfigureerd is. Alles komt dan op het juiste moment op de juiste locatie binnen, zodat u geen tussenopslag nodig heeft. En uiteraard labelen we alle producten ook voor u, en bundelen de juiste onderdelen bij elkaar. Hebt u bijvoorbeeld voor een bouwproject 100 camera’s nodig? Dan zorgen wij ervoor dat deze per verdieping worden ingepakt zodat ze snel en eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden. Dankzij de pre-configuratie zijn ze onmiddelijk klaar voor gebruik.

4. Vang extra korting met bulk orders

Hebt u grote hoeveelheden van één product nodig? Of bent u bezig met een groot project en wilt u alle materialen via één distributeur bestellen? Dan is het wellicht mogelijk om extra korting te ontvangen en op die manier geld te besparen. Uiteraard helpt het ADI team u graag om de mogelijkheden en mogelijke prijsvoordelen uit te zoeken. Neem hiervoor contact op met uw accountmanager.

5. Groepeer uw orders om verzendkosten te besparen

Wist u dat u bij ADI eenvoudig verzendkosten kunt besparen? Wij kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat meerdere orders in één keer worden geleverd. Dit kunt u via uw account manager aanvragen. Zo kunt u meerdere kleine orders per week blijven invoeren, zonder dat u meerdere keren verzendkosten hoeft te betalen. Daarnaast betaalt u natuurlijk geen verzendkosten voor alle orders boven de € 250.

6. Registreer bij partner programma’s

Veel ADI leveranciers hebben eigen partner programma’s, waarvan u ook gebruik kunt maken als u via ADI bestelt. De verschillende programma’s leveren veel voordelen op, waaronder vaak extra korting. Afhankelijk van het programma krijgt u meer voordelen als u meerdere producten van hetzelfde merk bestelt. Het is dus zeker de moeite waard om hiernaar te kijken, vooral als u vaak gebruik maakt van een bepaald merk.

7. Blijf op de hoogte van promoties en prijswijzigingen

Wij sturen regelmatig e-mails over nieuwe promoties en aanstaande prijswijzigingen. Door in te schrijven voor onze nieuwsbrief, blijft u dus niet alleen op de hoogte van wat er speelt in de markt, maar kunt u zich ook voorbereiden op toekomstige aanpassingen. Zodra wij een aanstaande prijsverhoging van de leveranciers ontvangen, houden wij u op de hoogte. Aan het einde van elke maand ontvangt u een overzicht met de verwachte prijsverhogingen voor de komende twee maanden. Zo kunt u ervoor zorgen dat u uw voorraad op het juiste moment aanvult.

close button