Upgrade naar de nieuwe Edge-browser of gebruik Chrome, Firefox of Safari om door te gaan. De ADI Global Distribution-site zal na 12 maart 2021 Internet Explorer niet meer ondersteunen. close button

Commerciële en residentiële video
bewakingsoplossingen voor

uitdagende lichtomstandigheden.

Bewakingsoplossingen voor woningen

CCTV is niet meer weg te denken in winkels, op parkeerplaatsen en andere openbare plaatsen. Als gevolg van de toegenomen criminaliteit in steden, wordt het ook een steeds populairdere keuze voor veiligheidsbewuste huiseigenaren. Bovendien, naarmate meer huiseigenaren het Smarthome-concept omarmen, is beveiliging een lifestyle-oplossing. CCTV is slechts één verdedigingslinie tegen criminaliteit, maar het werkt het beste in combinatie met andere visuele afschrikmiddelen zoals slimme beveiligingsverlichting, externe detectoren en sensoren. Sommige camera's, zoals de Pyronix Lightcam, worden geleverd met een geïntegreerde PIR-sensor, dubbele schijnwerpers en een ingebouwde IR-LED, die een optimale dekking van buitenruimtes tot 18 m biedt, zelfs in volledige duisternis.

Gebruikers kunnen de LightCamera bedienen via ProControl+, de app voor de mobiele telefoon, waarmee live-beelden kunnen worden bekeken, afgespeeld en actie kan worden ondernomen via tweewegsgesprekken en op afstand geactiveerde lichten. De LightCamera vereist een professionele installatie en wordt alleen verkocht via professionele beveiligingsdistributeurs. Het is een tijdsefficiënte up-sell bij onderhoudsbeurten of eerste installatiebeurten, waardoor de installateur en eindgebruiker meer waarde krijgen.

Low Light Imaging voor woningen en bedrijven

Van herenhuizen tot meergezinswoningen en appartementen, woongebouwen hebben vaak verschillende zones met weinig licht die potentieel riskant kunnen zijn omdat ze moeilijk te observeren zijn in de duisternis. Hieronder vallen smalle looppaden, trappenhuizen en andere buitengebieden. HIKvision ColorVu-camera's bieden ongeëvenaarde bewaking van ruimten waar incidenten of ongevallen plaatsvinden en verlichten donkere gebieden om risico's te verminderen en de veiligheid voor huurders en bezoekers te verbeteren. Beelden van hogere kwaliteit verbeteren de identificatie van verdachten wanneer dat nodig is en zorgen voor een veiligere omgeving voor bewoners. Ook slecht verlichte bedrijfsomgevingen, zoals gangen, vuilniscontainers en laadstations, kunnen worden bewaakt dankzij het vermogen van ColorVu-camera's om het minimale omgevingslicht te intensiveren en levendige kleurenbeelden weer te geven.

De noodzaak van verlichting met moderne beveiligingscamera's

Alle grote camerafabrikanten hebben nu low-light modellen die zeer gevoelig zijn voor licht en ontworpen zijn om elk beschikbaar licht in de scène te maximaliseren. Maar vergeet niet dat dit low-light camera's zijn, geen no-light camera's. Alle camera's hebben licht nodig om te 'zien', of het nu gaat om beveiligingscamera's, fotocamera's of camera's die in een smartphone zijn ingebouwd. Goede verlichting en een ruisvrij beeld verlagen ook de vereiste bandbreedte en opslag, terwijl een hogere beeldsnelheid behouden blijft voor nauwkeurige real-time video. Het grote voordeel van camera's met weinig licht is dat ze met aanzienlijk minder licht geweldige resultaten produceren. Dit betekent dat bij gebruik van een professionele low-light camera met een infrarood of wit licht LED verlichting, zoals die van Raytec, het mogelijk is om dezelfde afstanden te leveren die haalbaar zijn met een meer eenvoudige camera en een grotere verlichting. Het gebruik van een camera met weinig licht maakt het in feite mogelijk de kosten van aanvullende verlichting te verlagen. Het gebruik van een camera met weinig licht zonder professionele bewakingsverlichting is niet aan te raden. Waarom extra betalen voor een camera met hoge prestaties en vervolgens de prestaties ervan beperken door geen verlichting te leveren? Zelfs de beste camera's zullen in het donker nog steeds ruis produceren, wat de videoanalyseprestaties ernstig beïnvloedt en tot valse alarmen leidt. Geen licht = geen videoanalyse.

Shop Solutions

close button